Plattekakor

Svärmors urgoda mjuksega brödkakor. Gräddas direkt på plattan och är sanslöst goda - det ultimata matsäcksbrödet. Särskilt farliga är de nygräddade när smöret fortfarande smälter….  Det är magknipsvarning där eftersom man lätt äter minst en för mycket. Been there, done that!


Plattekakor ca 45 st
1 liter mjölk
2 pkt jäst
2 dl socker
1 tsk salt
1½ msk stött anis
1½ liter rågsikt
1½ liter vetemjöl (ev. lite mindre)
100 g smör


Smält smöret och häll sedan i mjölken, låt den ljummas. Slå degvätskan över den smulade jästen i degbunken – tillsätt övriga ingredienser. Sätt att jäsa ca. 1 timme.
Kavla tunt med kruskavel, varje kaka ska bli ungefär 15-20 cm i diameter.
Grädda hastigt båda sidorna på medelvarm platta.


21125-5


Kommentarer
Postat av: Ninni

ser ljuvligt gott ut!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback