Sconeskaka med äpplen
Otroligt, matig och god kaka som inte är så söt eller fet ... bra mellanmålskaka alltså!
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl socker
1 tsk stött kardemumma
75 g rumsvarmt smör
1½ dl mjölk
2-3 äpplen
kanel + socker
*Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke. Finfördela smöret i blandningen och rör ner mjölken.
*Hälls meten i en smord, bröad form med löstagbar botten. Stick ned tunna klyftor av skalade äpplen som först doppats i kanel/socker.
*Strö över lite socker och grädda i 200c i ca 30 min.
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl socker
1 tsk stött kardemumma
75 g rumsvarmt smör
1½ dl mjölk
2-3 äpplen
kanel + socker
*Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke. Finfördela smöret i blandningen och rör ner mjölken.
*Hälls meten i en smord, bröad form med löstagbar botten. Stick ned tunna klyftor av skalade äpplen som först doppats i kanel/socker.
*Strö över lite socker och grädda i 200c i ca 30 min.
Kommentarer
Trackback