Pasta Carbonara (4 port)

En stående favorit här hemma och troligen Siris absoluta älsklingsrätt. Kan det bero på att hon är galen i parmesan?

 

100-200 g bacon eller rökt sidfläsk
400 g spaghetti
1ägg
3 äggulor
70 g riven parmesanost (inte på påse)
3-4 msk grädde
1 msk smör

svartpeppar (rikligt)
salt


sallad
någon god vinäger och olivolja till salladen

1. Sätt på en stor kastrull med vatten och koka pastan.

2. Om du har köpt sidfläsk skär bort svålen och skär fläsket i småbitar. Stek fläsket på svag värme i sitt eget fett. Peppra.

3. Riv parmesanosten.

4. Ta en bunke och knäck ägget och töm även i alla tre gulorna. Vispa med en gaffel. Salta.

5. Häll i den rivna osten och grädden i bunken.

6. Töm en del av vattnet från pastan i den skål du tänker servera anrättningen i. (är skålen = kastrullen slipper du detta) Ta den varma kastrullen och lägg i en smörklick, lägg sedan tillbaka spaghettin. Häll i äggsmeten och rör om.

7. Ställ kastrullen på plattan och lägg i det stekta fläskbitarna/baconet. Om du inte redan gjort det. Ta några rejäla tag med svartpepparkvarnen. Rör om tills allt blivit varmt.

8. Töm vattnet ur den nu varma serveringsskålen. Lägg i spaghettin. Servera med sallad och generöst med parmesanost och ställ fram svartpepparkvarnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback