Spaghetti con gamberetti e ruccola. 4 port.
Det här blev vår middag nyårsaftonen 2006... snabbt lagat, oväntade smaker, fräscht, lätt och mycket gott! Receptet är taget från Elle mat & vin och tydligen Jamie Olivers favoritpasta. Rätten lär vara från en enkel liten restaurang i Palermo. Vi var inte så noga med att mäta spaghettin så det blev lite för mycket pasta och lite för lite sås, men nu vet vi det till nästa gång!

450g spaghetti
havssalt + nymalen svartpeppar
olivolja - extra virigin
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1-2 torkade röda chili, smulade
400g skalade räkor el scampi
1 litet glas vitt vin
2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade)
1 citron - rivet skal och saft
2 nävar grovhackad ruccola
Koka spaghettin och under tiden:
Värm 3 msk fin olivolja och lägg i vitlök + chili. När vitlöken börjar ta färg, fräs de skalade räkorna i en minut och lägg dem sedan åt sidan.
Tillsätt tomatpuré + vitt vin och sjud i några minuter. När pastan är klar häller duav den i ett durkslag (spara lite av kokvattnet). Häll pastan i såsen, pressa över citronsaft, tillsätt hälften av ruccolan och lite av det sparade kokvattnet (om konsistensen känns för tjock).
Smaka av med salt och peppar, lägg i räkorna, strö över rivet citronskal och resten av ruccolan.
Häpp! :-)

450g spaghetti
havssalt + nymalen svartpeppar
olivolja - extra virigin
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1-2 torkade röda chili, smulade
400g skalade räkor el scampi
1 litet glas vitt vin
2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade)
1 citron - rivet skal och saft
2 nävar grovhackad ruccola
Koka spaghettin och under tiden:
Värm 3 msk fin olivolja och lägg i vitlök + chili. När vitlöken börjar ta färg, fräs de skalade räkorna i en minut och lägg dem sedan åt sidan.
Tillsätt tomatpuré + vitt vin och sjud i några minuter. När pastan är klar häller duav den i ett durkslag (spara lite av kokvattnet). Häll pastan i såsen, pressa över citronsaft, tillsätt hälften av ruccolan och lite av det sparade kokvattnet (om konsistensen känns för tjock).
Smaka av med salt och peppar, lägg i räkorna, strö över rivet citronskal och resten av ruccolan.
Häpp! :-)