Spaghetti con gamberetti e ruccola. 4 port.

Det här blev vår middag nyårsaftonen 2006... snabbt lagat, oväntade smaker, fräscht, lätt och mycket gott! Receptet är taget från Elle mat & vin och tydligen Jamie Olivers favoritpasta. Rätten lär vara från en enkel liten restaurang i Palermo. Vi var inte så noga med att mäta spaghettin så det blev lite för mycket pasta och lite för lite sås, men nu vet vi det till nästa gång!

21125-7

450g spaghetti
havssalt + nymalen svartpeppar
olivolja - extra virigin
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1-2 torkade röda chili, smulade
400g skalade räkor el scampi
1 litet glas vitt vin
2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade)
1 citron - rivet skal och saft
2 nävar grovhackad ruccola

Koka spaghettin och under tiden:

Värm 3 msk fin olivolja och lägg i vitlök + chili. När vitlöken börjar ta färg, fräs de skalade räkorna i en minut och lägg dem sedan åt sidan.

Tillsätt tomatpuré + vitt vin och sjud i några minuter. När pastan är klar häller duav den i ett durkslag (spara lite av kokvattnet). Häll pastan i såsen, pressa över citronsaft, tillsätt hälften av ruccolan och lite av det sparade kokvattnet (om konsistensen känns för tjock).

Smaka av med salt och peppar, lägg i räkorna, strö över rivet citronskal och resten av ruccolan.

Häpp! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback