Smidigaste vardagslimporna! 4 st

Döm om min förvåning när jag skulle baka de här limporna första gången och insåg att de inte skulle jäsa någonting innan gräddning! Snabbt gjort att slänga ihop en deg och så skjuts in i ugnen alltså... riktigt goda vardagslimpor!

100g jäst
1 liter vatten
3 msk olja
½ dl sirap
1 msk salt
1 msk brödkryddor
ca 1,5 kg rågsikt (ca 2,5 l)

Arbeta ihop ingredienserna väl till en rätt fast deg. Ta upp degen och knåda den, dela i fyra delar och forma till avlånga limpor. Pensla matolja mellan dem (lägg dem på tvären i en långpanna) eller dra upp bakplåtspapper mellan limporna.

Sätt in plåten i kall ugn på mittfalsen. 200c i ca 50 min. Låt kallna på galler under bakduk... fast jag kör utan för jag vill ha knaprig skorpa! ;-)


Kommentarer
Postat av: Therese

Vilket kanonbröd, svisch in i ugnen bara:) Är noterat och skall bakas kanske redan idag.

Pajen lät också härligt god, måste provas snarast.

Tack för härliga recept.

kramar

Postat av: Veggomamman

Men du är alltås min räddare i bröd-bakar-nöden. Detta bröd var ju bara så enklet, snabbt och gott. Smakade inte jäst som jag tycker hembakat bröd ofta gör, var ju bara såååå gott. Sannolikheten att jag gör det igen finns helt klart. Jag som aldrig bakar bröd :-) Hehe, kanske just ändrat på det.

Nästa gång ska jag i så fall mixa ner en 250 gram sojabönor i degvätskan....dels för att bli av med dem från frysen men även för att göra brödet ännu nyttigare.

Tack min räddare i nöden.
Veggomamman

2006-11-20 @ 18:27:02
URL: http://veggomamman.blogg.se
Postat av: Veggomamman

Svarade på din fråga under din kommentar i min blogg :-)

2006-11-20 @ 21:19:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback