Lätt räklåda med knaper (3-4 port)
En perfekt liten bjudrätt är man inte är sugen på något mastigt... går att göra färdig helt i förväg och bara gratinera före servering.
6 hårdkokta ägg
500g räkor med skal
1 dl hackad dill
2 msk smör
3½ msk vetemjöl
3 ½ dl mjölk
salt och peppar
3-4 skivor vitt formbröd
2-3 msk smält smör
Lägg de skivade äggen i botten av en ungsfast form, lägg de skalade räkorna ovanpå och därefter dillen. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd sedan med mjölken under omrörning. Låt koka sakta i några minuter - smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över ägg och räkor.
Skär brödskivorna i tärningar, lägg dem i smält smör och rör om. Lägg tärningarna överst i formen. Gratinera i ugnen i 225c tills brödtärningarna fått färg... ca 15 min.
Kommentarer
Trackback