Kalasgod köttpaj! (6-7 port)
En fullständigt underbar, mättande och lite annorlunda paj som är lika god kall som varm! Använd gärna en hög pajform för det är mycket fyllning!
Deg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2-3 msk vatten.
Blanda degen, tryck ut den i pajformen och förgrädda i 200c ca 10 min.
Fyllning:
2-3 hackade gula lökar
500g nötfärs
2-3 msk matfett
1 dl syltlök
½ dl finklippt persilja
2 vitlöksklyftor
1½ dl ketchup
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
300g strimlad rökt skinka
Täcke:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk vetemjöl
5 dl stark riven ost
salt, peppar + några droppar tabasco
**************************************************************************************************************
Fräs lök och färs. Blanda ned syltlök, persilja, ketchup och vitlök. Smaksätt med salt och peppar och lägg i skinkan.
Vispa grädden, rör ner mjöl, äggulor och ost. Krydda.
Häll färsröran i detförgräddade pajskalet, bred över gräddtäcket. Grädda pajen 30-40 min i 200c eller tills den stannat. Servera med en fräsch sallad!