Kalasgod köttpaj! (6-7 port)

En fullständigt underbar, mättande och lite annorlunda paj som är lika god kall som varm! Använd gärna en hög pajform för det är mycket fyllning!

 

Deg:

3 dl vetemjöl

150 g smör

2-3 msk vatten.

 

Blanda degen, tryck ut den i pajformen och förgrädda i 200c ca 10 min.

 

Fyllning:

2-3 hackade gula lökar

500g nötfärs

2-3 msk matfett

1 dl syltlök

½ dl finklippt persilja

2 vitlöksklyftor

1½ dl ketchup

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

300g strimlad rökt skinka

 

Täcke:

3 dl vispgrädde

3 äggulor

2 msk vetemjöl

5 dl stark riven ost

salt, peppar + några droppar tabasco

 

**************************************************************************************************************

 

Fräs lök och färs. Blanda ned syltlök, persilja, ketchup och vitlök. Smaksätt med salt och peppar och lägg i skinkan.

 

Vispa grädden, rör ner mjöl, äggulor och ost. Krydda.

 

Häll färsröran i detförgräddade pajskalet, bred över gräddtäcket. Grädda pajen 30-40 min i 200c eller tills den stannat. Servera med en fräsch sallad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback